Quentin Tarantino Film Yapmayı Bıraktıktan Sonra Ne Yapacağından Bahsediyor — Birsinema

Quentin Tarantino onuncu filminden sonra yönetmenliği bırakacağını yıllardır söylüyor. Şu anda onuncu filmi üzerinde çalışıyor. Film Eleştirmenive ondan sonra… o ne yapacak!?

Devam edebileceğini ve etmesi gerektiğini düşündüğüm için filmlerden uzaklaşmak istemesinden nefret ediyorum. Film yapma sanatını bu kadar seviyorsa neden devam etmesin!? yönetmenler gibi Steven Spielberg, Martin ScorseseVe Clint Eastwood harika filmler yapmaya devam ederlerse muhtemelen bir projeyi yönetirken öleceklerdir.

Filmleri yönetecek kadar şanslı olsaydım, yapmayı asla bırakmak istemeyeceğim bir şeydi çünkü film yapma ve hikaye anlatma sanatını çok seviyorum. Film yapımcılığına ve filmlere bu kadar tutkusu olan birinin durmak istemesi beni şaşırtıyor. Ama eğer gideceği yol buysa, onu bu yolda desteklerim, sadece anlamıyorum.

Deadline ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Tarantino’ya film yönetmenliğini gerçekten emekli edip etmediği soruldu ve yanıtı şu oldu: “[A] sinema filmi, evet …” ve ardından Hollywood’da geleceğin onu neler beklediğini ve bundan sonra ne yapacağını tartışmaya devam etti:

“Bir TV şovu yapabilirim. Karanlıkta geceye çıkacağımı söylemedim, tamam mı? Bir TV programı yapabilirim. Kısa film yapabilirim. bir oyun oynayabilirdim. Yapabileceğim her türlü şey, ama muhtemelen daha çok yazar olacağım.”

Bu yaratıcı enerjinin başka şekillerde akmasını sağlayacağını bilmek güzel ama onun film çekmesini özleyeceğim! Neden böyle bir karara vardığı hakkında konuşmaya devam etti:

“Filmografiyi bitiriyorum. Zaman geldi. Dışarı çıkma zamanı. Zirveye çıkma fikrini seviyorum. 30 yıl boyunca her şeyimi verip sonra ‘Tamam, bu kadar yeter’ deme fikrini seviyorum. ‘ Ve azalan getiriler için çalışmaktan hoşlanmıyorum. Demek istediğim, şimdi iyi bir zaman çünkü demek istediğim, zaten sinema filmi nedir ki? Bu sadece Apple’da gösterdikleri bir şey mi? Bu azalan getiriler olur.”

Film yapımcısı, ev videosu ve akış platformlarının değerini anladığını, ancak filmlerin sinema deneyimi için tasarlanmış bir sanat formu olduğunu düşündüğünü söyleyerek devam etti:

“Eh, hep bunu düşünmüşümdür. Ve sonunda televizyona çıkıyorlar. Birçoğunu bu şekilde gördüm. Muhtemelen filmi Sony ile yapacağım çünkü onlar şehirdeki son oyun. kesinlikle, tamamen kendilerini tiyatro deneyimine adamışlar. Bu, yayın ağlarını beslemekle ilgili değil. Kendilerini tiyatro deneyimine adadılar. Başarıyı koltuklardaki kıçlarına göre yargılıyorlar. Ve başarıyı, sadece büyük bir maliyet yaratmaya değil, zamanın ruhuna giren filmlere göre yargılıyorlar. film ve ardından akış platformunuza koyun. Orada olduğunu kimse bilmiyor.

Demek istediğim, kimseyi seçmiyorum ama görünüşe göre Netflix için Ryan Reynolds bu filmden 50 milyon dolar, o filmden 50 milyon dolar ve bir sonraki filmden onlar için 50 milyon dolar kazandı. O filmlerin ne olduğunu bilmiyorum. Onları hiç görmedim.”

“Ryan Reynolds’ın menajeri ile hiç konuşmadım ama menajeri ’50 milyon dolara mal oldu’ dedi. Eh, bu kadar çok para kazanması onun için iyi. Ama o filmler zamanın ruhu içinde yok. Sanki yoklarmış gibi.”

Ne dediğini %100 anlıyorum, yayın hizmeti platformlarında görmediğim bir sürü film var. Gerçekten onlar yokmuş gibi. Ama o sistemin bir parçası olmak zorunda değil, buna karşı savaşmak için uzun metrajlı filmler yapmaya devam edebilir, bu yüzden hamle yapmaktan vazgeçmeyin. Tarantino’dan yalnızca bir uzun metrajlı film daha alacak olmamız üzücü. Umarım şimdiye kadarki en iyisidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.