Banketten Gitmek Ne Demek ?

Emirhan

New member
Banketten Gitmek Ne Demek?

Merhaba Forumdaşlar!

Bugün ciddiyetin kenara bırakıldığı, gerçek anlamda gülümsememizi sağlayacak bir konuya değineceğiz: "Banketten Gitmek" ne demek? Evet, evet… Bilmeyenler için oldukça "derin" bir kavram, öyle ki, hayatımıza küçük bir çığ gibi girebilir. Banketten gitmek, "Köşe başındaki çaycıya gitmek" gibi görünse de, aslında çok daha fazla anlama gelir! Hadi gelin, hep birlikte keşfedelim, hem de biraz eğlenerek!

Erkekler Banketten Neden Gitmek İster? Strateji ve Çözüm Odaklılık!

Erkekler için banketten gitmek, genellikle stratejik bir hamledir. Düşünsenize, bir arkadaşınız size sabahın erken saatlerinde (tabii ki uykusuz bir şekilde) "Haydi, banketten gidelim!" dedi. Ne yaparsınız? İlk başta tıpkı bir satranç oyuncusu gibi düşündünüz değil mi? "Bu olaydan nasıl zararsız çıkarım? Nereye gitsek? Ne zaman gitsek? Hangi banka kartını almalı?"

Erkekler bu tür durumlarda hemen çözüm odaklı yaklaşırlar. "Banket mi? Hangi banket? Banka mı? Sadece kart mı? Ne kadar para lazım? Nerede oturuyoruz?" gibi bir dizi soru ile konuyu mantıklı bir şekilde irdeleyebilirler. Tam bir kriz yönetim tarzı, yani! Banketten gitmek, bir bakıma zorunlu bir görevdir. Çıkış yolu arayışı gibi, erkeklerin banketten gitmesi de, doğrudan "Aman işin sonu sıkıcı olmasın" düşüncesine dayanır. Tabii ki, banketlerde olan şeylere bağlı olarak, bu stratejik hamle bazen zeka da gerektirebilir. Bir yanda kart oyunları ve müzikler, diğer yanda ise – beklenmedik şekilde – gerçek hayatta karşımıza çıkan sürprizler.

Yani kısacası, erkeklerin banketten gitme tercihleri, kaçış değil, bir tür hesaplama ve zamandan tasarruf etme biçimidir. Bunu da sık sık, "Evet, şu banket çok da eğlenceli olmayacak, ama belki sonra birkaç saat Netflix izlerim!" diyerek kanıtlama yoluna giderler.

Kadınlar Banketten Gitmek İsterse? İlişkiyi Kurtarma ve Empati Zamanı!

Evet, erkekler stratejisini kurarken, kadınlar ise oldukça farklı bir açıdan bakar olaya. Banketten gitmek, kadınlar için bazen "duygusal bir kurtuluş" olabilir! Çevreyi gözlerken, birinin gözlerinde gördükleri tek şey neydi? Hımm, "Evet, bu kişiyle burada daha fazla vakit geçirmek istemiyorum" demek isterken, "Ama nasıl olur da gidemem?" diye düşünmeye başlarlar. Banketlerdeki herkesin nasıl hissettiği, kim kiminle neden o kadar "yakın" ya da "uzak" duruyor, işte bunlar kadınların en sevdiği konulardır.

Bir kadının banketten gitmek istemesi, bir başka bakış açısıyla duygusal zekanın zirveye çıkmasıdır! Tamamen empatik bir yaklaşım ve tabii ki, herkesin rahat ve mutlu olmasını sağlamak üzerine bir düşüncedir. "Burada birini üzmemek için o kadar çok enerji harcadım ki, şimdiden 10 saatlik uykuya ihtiyacım var!" diyebilirler. Herkesin sohbeti, duygusal açıdan birbirine "iyi gelmesini" sağlamak… Kadınlar banketten gitmek isterken, adeta içlerindeki ilişkisel yönü ve duygusal dengeyi koruma çabasıyla hareket ederler.

"Beni de burada mutsuz görmek istemezsin, değil mi?" diyerek o banketten kaçış stratejisi başlar. Öyleyse, banketlerin bazen tam bir "terapi alanı" olduğunu da kabul etmemiz gerekebilir!

Banketten Gitmek: Sosyal Stratejinin Yüksek Seviyesi!

Burada gerçek mesele, aslında hem erkeklerin hem de kadınların birlikte banketlerden nasıl "kaçtıkları" değil, onları kaçmak zorunda bırakmamaktır! İşte mesele burada başlıyor! Bazı kişiler bankette sıkıldıklarında "gitmek" için bir bahane bulmaya başlarlar. Tabii ki, "Gitmem gerek!" diye bağırmak da başka bir çözüm! Ancak bu, sosyal becerilerde gerçekten bir çığır açmak anlamına gelir. Zira her iki taraf da bankette neden sıkıldıklarını açıklamak için yaratıcılıklarını konuşturur!

Kadınlar, “Herkes iyi hissetsin diye düşünüyorum ama galiba ben burayı sevmiyorum.” şeklinde bir açıklama yapabilirken, erkekler basitçe "Hadi gitmeden önce bir bira içelim!" diyebilirler. Ancak her ikisinin de ortak noktası aynı olur: Kaçış planı!

Forumdan Yorumlarınızı Bekliyoruz!

Evet sevgili forumdaşlar, banketten gitmek sadece kaçmak değil, aynı zamanda büyük bir sosyal beceri! Erkeklerin "strateji"siyle, kadınların "empati"si birleşince ortaya unutulmaz anlar çıkabiliyor. Peki, sizin banketten gitme stratejiniz nedir? Herhangi bir banket deneyiminizi paylaşmak ister misiniz? Ne zaman gitmek gerektiğine dair bir sır var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz! Unutmayın, herkesin banketten kaçma yöntemi farklıdır, ama hep birlikte gülüp eğlenebiliriz!

Hadi bakalım, başlasın tartışma!